Millennials zijn gek op planten, maar waarom?

Is het jou opgevallen dat de huizen van millennials doorgaans vol staan met planten? De twintigers en dertigers kopen massaal kamerplanten, volgen workshops over stekken en gaan naar elkaar op zoek via Instagram. Waarom zijn millennials zo gek op planten?

Lees ook: Waarom het nooit een goed idee is om zelf je huis te verkopen

Ik geef toe: mijn huis staat er ook vol mee, we houden ervan: GROEN! Maar hoe komt dat toch, dat we zo blij worden van die groene vrienden? Naast het feit dat huiskamerplanten momenteel gewoon hip zijn lijkt het ook met andere dingen te maken te hebben.

1. Een cadeau aan jezelf

We zijn vandaag de dag ontzettend druk: met werk, familie, vrienden en andere verplichtingen. Ik weet niet of je jezelf erin herkent maar soms (lees: regelmatig) vind ik dat ik wat leuks verdien. En wat is dan beter dan een nieuw groen vriendje uit het tuincentrum om je huis nog gezelliger te maken? Het is een cadeautje aan mezelf, waar ik elke keer weer van geniet.

2. Goede fysieke en mentale uitwerking

Millennials zijn ook gek op planten omdat ze een goede fysieke en mentale uitwerking hebben op mensen. Wist jij dat? We willen graag meer verbonden zijn met de natuur. Dat doen we onder andere door onze vingers in de aarde te zetten en onze huizen en tuinen vol te zetten met planten. Dat is erg goed, want groene planten zorgen voor de zuurstof die we inademen. Maar dat niet alleen, groene tuinen zorgen ook voor een betere opname van het regenwater en kunnen ons een gevoel van rust brengen.

3. Ontspanningstherapie

Het met je vingers in de aarde wroeten en zorgen dat je plantjes groen blijven is dan ook een perfecte ontspanningstherapie. In een tijd waarin het krijgen van een burn out eerder een ‘wanneer’ dan een ‘als’ lijkt kun je alle ontspanning die je kunt krijgen wel gebruiken. Bovendien geeft het zelf geslaagd laten groeien van een stekje tot een grote plant een enorm tevreden gevoel.

4. Goed voor het milieu

Waar we voorheen (en soms nog steeds) allemaal met grote regelmaat gingen winkelen zie je tegenwoordig dat veel millennials minder geld uitgeven aan het shoppen. De trend van duurzaamheid heeft doorgezet, en zorgt er ook voor dat we nog eens in onze kast kijken in plaats van meteen iets nieuws kopen.

In plaats daarvan wordt vaker een nieuwe plant gekocht, wat alleen maar aangemoedigd kan worden. Want het vrolijkt je huis en humeur enorm op!

5. Geen kinderen of huisdieren, wel planten

Millennials zijn gek op planten, de plant is het nieuwe huisdier. We willen graag zorgen, maar niet te veel verantwoordelijkheid. Leuk om een plant te verzorgen, leuk als ‘ie groeit en het goed doet. Maar gaat het minder, dan gooi je hem toch gewoon weg en koop je ’n nieuwe. Laten we hopen dat oefening kunst baart…..

En het is ook gewoon leuk om te doen. Planten verzorgen is geen exacte wetenschap. Het blijft zoeken en proberen, en dat maakt het zo leuk!

Waarom Dina als jouw makelaar?

In contact komen met Dina