Wanneer kun je het beste je huis verkopen?

Woningen staan het hele jaar door toch te koop? Dat klopt, maar het is wel goed om na te denken over waarnaar je je woning in de verkoop zet.

Het beste moment om je huis te verkopen

Je zou kunnen zeggen dat het nu vanwege de huidige woningmarkt sowieso een goed moment is om je woning te verkopen. Toch zijn er twee momenten waarop de interesse in woningen minder is. Dit is de periode rondom de feestdagen in de laatste maanden van het jaar en de zomervakantie. Niet gek, want mensen besteden hun tijd vaak anders dan de rest van het jaar. Ze zijn druk met etentjes, feestjes, het plannen van de vakantie óf nemen juist de tijd om te ontspannen.

De beste maanden om je huis te verkopen

In de maand januari zijn mensen vaak nog aan het nagenieten (of uitrusten) van de feestdagen en het vinden van een woning krijgt dan minder prioriteit. Vanaf januari loopt het aantal verkochte woningen vaak weer op. De feestdagen en de zomervakantie wordt vaak gebruikt om nieuwe plannen te maken. Daardoor gaan mensen dan juist in het begin van het nieuwe jaar weer op zoek en willen ze hun eigen huis gaan verkopen.

In welk seizoen verkoop je je huis?

De zomer en de winter zijn vanwege een lagere interesse in woningen (zomervakantie en feestdagen) misschien niet de beste seizoenen om je huis te verkopen. Het is niet voor niets dat er in de lente vaak meer woningen in de verkoop komen. De zon gaat vaker schijnen, de winterdip verdwijnt en we gaan spontaan nieuwe plannen maken. In de lente en de zomer heb je voordeel van de bloeiende planten, bomen en struiken. Je tuin ziet er dan mooi uit.

Wil je je huis in het najaar verkopen? Geen probleem, leg dan de focus op de binnenkant van de woning. De tuin ziet er wellicht minder aantrekkelijk uit maar je kunt juist de open haard, vloerverwarming en gezellige sfeer in de woning benadrukken. Het is slim om bij de presentatie van je woning rekening te houden met het seizoen.

Wil jij je huis verkopen? Dan is elk moment eigenlijk een goed moment. Gezien de huidige woningmarkt zal er op elk moment interesse zijn in jouw woning.