5 tips om je huis voor een zo goed mogelijke prijs te verkopen

De eerste indruk is ontzettend belangrijk. Wanneer mensen de straat in rijden en een huis binnenstappen, schijnen ze binnen 10 seconden al te weten of ze ergens wel of niet willen wonen. Besteed dus alle aandacht aan die goede eerste indruk.

1. De voordeur

Het eerste dat mensen zien is de voor- kant van het huis. Het straatbeeld kun je natuurlijk niet veranderen, maar voor een nette voortuin (ook van de buren) en vooraanzicht kun je natuurlijk wel zorgen. Moet het schilderwerk nodig gebeuren? Pak die voordeur dan nog even aan!

2. Frisse uitstraling

Zijn de muren her en der beschadigd? Is het schilderwerk zo oud dat het wat geel begint te worden? Heb je een lekkage gehad? Schilder opnieuw. Maak het hele huis grondig schoon, lap je ramen en stof overal: kopers komen overal.

3. Kleine dingetjes afmaken

Zorg dat kijker geen kleine punten van kritiek kunnen hebben. Denk aan loshangend tape, een losse deurklink en stof op de vensterbank. Die kleine dingen kunnen kopers namelijk onze- ker maken. Is dit niet goed? Wat is er dan nog meer niet goed dat ik niet kan zien? Geef kopers niets om te ‘zeuren’.

4. Geen losse eindjes & antwoorden

Zorg er voor dat je goed op de hoogte bent van de bouwkundige staat van je huis. Denk bijvoorbeeld aan de toe- gankelijkheid van de kruipruimtes en lekkages. Leg uit hoe dit veroorzaakt is en hoe dit is opgelost. Voor de verkoop van je huis vraag ik je de NVM vragen- lijst in te vullen. Zo zorgen we dat een kandidaat-koper vooraf zo goed mogelijk geïnformeerd worden.

5. Persoonlijke spullen weghalen

Er is een ‘fine line’ tussen je huis ge- zellig maken en je huis te persoonlijk maken. Ik kan je hierbij helpen. Maak het huis een stuk leger. Je wilt toch verhuizen, dus begin alvast deels met sorteren, weggooien en inpakken. Let wel op: door al je persoonlijke spullen weg te halen kan het huis leeg en kil overkomen en dit moet je juist zien te voorkomen. Neutraal werkt het beste, dan kunnen mensen zich hun eigen stijl het beste voorstellen in het huis.

Wil jij je huis verkopen en ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Ik kom graag bij je langs.