Vrienden van Dina: Interieurontwerpster Anneke op ’t Hoog

Anneke op ’t Hoog. Een jonge interieurontwerpster die niet alleen frisse ideeën heeft maar je interieur ook vanuit praktisch oogpunt bekijkt. Ze geeft onder andere laagdrempelige workshops om te werken aan je interieur door middel van een moodboard. Zelf heb ik een workshop gevolgd en dat was su-per leuk om te doen!

In deze blog 3 stellen we 3 vragen aan Anneke:
1) Wat zijn de laatste trends als het gaat over kleuren in je interieur?

“Wat opvalt is dat er vooral wordt gekozen voor natuurlijke warme kleuren. Soms meer klassiek, met zwaardere rood, blauw en groentinten. Andere wat frisser, lichte aardetinten eventueel aangevuld met vergrijsd blauw en roze. Of een meer ingetogen versie waar meerdere vergrijsde kleuren worden gebruikt. Ook zie je een frisser palet met wat meer pastel en fellere accentkleuren.”

2) Wat vind jij de leukste woontrends van 2020?

“Ik ben blij te zien dat duurzaamheid en minimalistisch wonen tot trends van 2020 benoemd zijn. Het zijn voor mij altijd belangrijke onderwerpen geweest bij het ontwerpen, maar ook in het leven van alledag. Het doet me goed dat deze nu thema’s echt doordringen bij een groter publiek.”

3) Wat zijn de meest gemaakte fouten in interieur volgens jou?

“Een huis moet echt passen bij de bewoners, trends kunnen daar soms een belemmering in zijn. Laat zien wie er in huis wonen en geef ruimte aan dat wat jij belangrijk vindt. Bedenk goed wat nodig is om het ideale thuis voor jou te realiseren.”

Fotocredits: Mariska Kerpel