Een klein appartementje in de stad richt je op deze manier zo ruimtelijk mogelijk in

Wil je graag in het centrum wonen dan zul je er rekening mee moeten houden dat je niet omkomt in de vierkante meters. Maar treur niet, less is more, minimalistisch is helemaal in. Leuk appartementje in hartje stad, hoe richt je dit zo ruimtelijk mogelijk in?

Licht geeft ruimte

Wanneer je lichte kleuren gebruikt lijkt een ruimte al snel groter. Dit geldt natuurlijk voor de muren maar ook voor je vloeren. Hou je van een kleurtje? Probeer die dan niet de overhand te laten hebben; wat gekleurde details zijn leuk maar houdt het licht. Je zou bijvoorbeeld je muur slechts voor de helft kunnen schilderen, zo kies je wel een kleurtje maar komt de muur niet zo op je af. Heb je een schuine kap, bekijk de mogelijkheden voor een (extra) dakraam! Daarnaast geeft verlichting niet alleen sfeer: Maak een verlichtingsplan en gebruik nisjes en hoogte om je ruimtes groter en gezelliger te laten lijken.

De juiste vloer

Wil je een ruimte juist ‘langer’ laten ogen dan kun je het beste lange planken gebruiken en ze in de lengte leggen. Heb je een smalle ruimte dan kun je het beste kiezen voor brede planken en ze in de breedte leggen. Voor een hal of de gang kan het daarom juist gewenst zijn als de planken in de breedte liggen. Vaak wordt gedacht dat de planken in de gang juist in de lengte horen te liggen. Dit is dus een misverstand. De planken in de breedte leggen in een smalle ruimte zoals de gang levert wel meer snijverlies op.
Neem een vloer met een V groef: Een V-groef rondom maakt de ruimte in zowel de lengte en breedte ruimer. Kies je voor plinten in de kleur van de muur of een andere kleur, dan zal de vloer kleiner lijken. Kies je juist voor plinten in de kleur van de vloer, dan zal de vloer juist groter lijken.

Ga de hoogte in

Heb je niet veel ruimte maar wel hoge plafonds? Kies voor een opbergwand tot het plafond, zo kun je de hele wand benutten! Maak gebruik van een gave hoge lamp, dit voelt meteen ruimtelijk.

Praktische meubels

Gebruik meubels die multifunctioneel zijn. Heb je geen tweede slaapkamer? Denk aan een slaapbank. Sommige banken hebben extra opbergruimte. Heb je geen ruimte voor een grote eettafel, denk aan een barretje aan je keuken of neem een tafel die je kunt uitklappen voor bezoek. Neem een hocker die je kunt volstoppen met kleedjes en tijdschriften. Je ruimte hoeft niet helemaal vol te staan met meubels; hou juist wat ruimte vrij.

Opgeruimd staat netjes

Heel veel mensen zijn verzamelbeesten. Logisch dat je na verloop van tijd steeds meer spullen verzamelt die je niet meer nodig hebt. Ga twee keer per jaar door je spullen heen en bedenk of je ze nog echt veel gebruikt of dat je ze beter weg kunt doen. Uit onderzoek blijkt dat we moeilijk afscheid kunnen nemen van spullen waar we aan gehecht zijn, ook al doen we er niks mee. Verzamel dit soort spullen in een krat, zet ze achter je schot of in de kast en haal het een jaar later weer tevoorschijn. Heb je het niet gemist? Breng het naar de kringloop! Ga je verhuizen? Dat is het moment om een flinke slag te slaan.

En groei je uit je huis? Dan kun je contact opnemen met ons. Thomas en Dina komen maar al te graag bij je langs om de mogelijkheden van verhuizen (iets nieuws kopen en je huis verkopen) te bespreken. 

Waarom Dina als jouw makelaar? | In contact komen met Dina