Wat zijn de populairste interieur trends van dit moment?

Als je alle interieurtrends blijft volgen kan je meerdere keren per jaar aan de bak. Daarom heb ik de populaire duurzame interieurtrends voor je op een rijtje gezet.

Duurzame materialen

Goed nieuws, we gebruiken sinds afgelopen jaren steeds meer gebruikte producten en denken meer na over duurzame materialen. Deze trend lijkt zeker door te zetten in 2020! Het inrichten van je huis gaat niet alleen over het gebruik van energiezuinige lampen. Gelukkig kiezen steeds meer producenten voor gerecycled materiaal of proberen op andere wijze met hun productie bij te dragen aan een betere wereld. Als consument kun je ervoor kiezen om een keer langs de kringloop te gaan en daarmee voor hergebruik te gaan. Zo update je je inrichting voor 2020 op een manier die duurzaam is voor zowel het milieu als je portemonnee!

Natuurlijke kleuren en materialen

Meer contact met natuur in je huis lijkt populairder te worden. Er wordt veel gebruik gemaakt in huizen van natuurlijke materialen zoals hout en marmer. Ook een keuze die wij in ons nieuwe huis gemaakt hebben. Ook zie je meer rijke textuuruitingen nóg meer het thema zijn. Denk aan fluwelen bekleding, kurkwanden en rieten en jute voor onze meubels en afwerkingen. Velvet banken, stoelen, fauteuils, poefs en hoofdborden zullen voorlopig dus nog wel even populair blijven.

Slim en praktisch

De bevolking blijft groeien, vooral in de stad. Dat betekent veel mensen, weinig ruimte en het vereist een slimme inrichting. Deze noodzaak zal zich ook vertalen in interieurtrends. Er zijn veel manieren om een kleine ruimte zo in te richten dat alles erin kan en het er nog steeds leuk uitziet. Door te kiezen voor een slimme indeling en te werken met rustige kleuren. Functionele oplossingen voor kleinere ruimtes hoeven zeker niet te misstaan en maken een interieur helemaal 2020-proof.

Automatiseren

Technologische snufjes kunnen helpen om ons leven en onze woning zo efficiënt mogelijk in te richten. Denk aan zonnepanelen, een “slimme” thermostaat, een Quooker of stijlvolle LED lampen die automatisch aan en uit gaan en weinig verbruiken. Deze combinatie van techniek en luxe helpt ons ook een steentje bij te dragen aan het milieu!

Dus breng een bezoekje aan een leuke kringloop in de buurt, gebruik natuurlijke kleuren, natuurlijke materialen zoals hout. Kies voor een praktische inrichting, less is more. En als je wat geld over hebt, kijk dan is naar zonnepanelen of een slimme thermostaat. Goed voor de portemonnee en het milieu!