Welke klusjes laat jij thuis liggen?

Iedereen loopt tegen dezelfde soort afwerkpunten aan in huis die ze uitstellen. Dat ene muurtje moet nog opnieuw geschilderd worden, je wil de trap aanpakken of er zit nog ergens tape waar je net niet zelf bij kunt. Het is allemaal zo herkenbaar. Wist je dat zulke klusjes gemiddeld 2 jaar (!!) blijven liggen?

Klussen zoals het verven van muren, het leggen van plinten en het wegwerken van elektriciteitskabels worden vaak eindeloos uitgesteld. Uit een onderzoek van Direct Research in opdracht van verzekeraar Centraal Beheer blijkt dat 8 op de 10 ‘klussers’ dit soort klusjes laten liggen. Bij 19 % van de klussers zijn deze klusjes zelfs na vier jaar nog niet geklaard. Als makelaars komen wij wekelijks in huizen waar zulke klusjes nog gedaan moeten worden. Om eerlijk te zijn heb ik zelf ook nog 2 klusjes waar ik telkens maar niet aan toe kom.

klusjes in huis dina verkoopt

Welke klussen blijven het vaakst liggen?

  1. Verven van muren en het witten van plafonds
  2. Plinten(vast)leggen
  3. Elektriciteitskabels netjes wegwerken
  4. Ophangen van spullen als lampen
  5. Kitten van de badkamer*

Waarom doen we deze klusjes niet?
Hoewel bij de helft van de ondervraagden deze klusjes zorgen voor ergernis én ruzie, wordt er geen tijd voor gemaakt. Blijkbaar ergeren we ons er nèt niet genoeg aan om aan de slag te gaan. Voor die kleine klusjes vinden we het onzin iemand te bellen, een klusjesman of een handig familielid, maar komen er zelf niet aan toe door de drukte. Pas als het echt moet – je gaat verhuizen, je krijgt belangrijk bezoek of logees – gaan we op stel en sprong aan de slag. En dat zorgt misschien voor nog meer ergernis en ruzie, in elk geval voor stress.

Waarom we het meteen moeten doen?
Voornamelijk omdat we er dan zelf van kunnen genieten: het geeft namelijk een hoop rust.
Het is jammer dat we pas aan de slag gaan voor een ander. Een opgeruimd huis waar je niet het gevoel hebt dat je nog van alles in moet doen is ontzettend fijn. Zodat je op de bank of als je door het huis loopt tot rust komt en tevreden bent in plaats van telkens signalen krijgt dat je nog ‘van alles’ moet doen voordat het ‘goed’ is. En heb je zelf echt geen tijd of ben je niet handig, bedenk hoeveel het je waard is en schakel iemand in.

Hoe ga je het doen?
Het begint bij beslissen dat je er iets aan wil doen. Heb het er over met je partner of een vriend/vriendin en maak een plan. Hebben jullie weinig tijd en loop je elkaar steeds mis? Plan dan een hele zaterdag in zodat je dingen kunt afronden, zet de muziek lekker aan en trakteer elkaar daarna op een etentje als beloning. En heb je zelf echt geen tijd/zin of ben je niet handig, bedenk hoeveel het je waard is en schakel iemand in.

Leestip: Een leuk boek met tips over een leuker leven (en dus ook een leuker huis) is ‘Steeds Leuker’ van Jelle Hermus. Interesse? klik hier

Het is zonde om met deze klusjes te wachten tot je gaat verhuizen, dan heb je er zelf niks meer aan. Genieten van je huis is namelijk zo fijn!

* Bron: RTLnieuws

20180813_dina-utrecht021

Meer blogs met tips

In contact komen met Dina

Waarom Dina als jouw makelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *